MICHEL ANGELO - A Different View

Mesterværker fra det Sixtinske Kapel

 

For første gang i Danmarkshistorien er det muligt at opleve den komplette samling af Michelangelos værker fra det Sixtinske Kapel på dansk grund.
Normalt er det kun muligt at se hele samlingen ved et besøg i Vatikanet i Rom, men nu kan alle mesterværkerne i komplet størrelse ses i Store Sal i ODEON.

 

Første gang udstillingen blev vist var i 2015 i Tyskland og udstillingen har netop været i Sverige. ODEON danner nu henover sommeren 2018 ramme om den verdensberømte kunstners værker fra det Sixtinske Kapel.
Den italienske multikunstner Michelangelo (1475-1564) er en af renæssancens mest anerkendte billedhuggere, malere og arkitekter. Udstillingen vil være et spændende møde mellem billede- og scenekunst i ODEON.
Fulde titel: Der andere Blick. Michelangelos Fresken in der Sixtinischen Kapelle.
Udstillingen er tysk produceret (Exhibition 4You GmbH & Co.KG) og har været flere år undervejs. Det tog lang tid at få tilladelse til at kopiere alle de originale freskoer, da det ikke er sket før. Det er kun dele af værkerne i det Sixtinske Kapel, der er offentligt tilgængelige i så god en opløsning, at man kan lave gode nok kopier til en udstilling.  Med Vatikanets velsignelse, blev udstillingen endelig skabt i 2016.
Malerierne fra det Sixtinske Kapel er blevet overført til lærred i fuld størrelse. For første gang er det nu muligt at se værkerne i deres originale dimensioner, da ODEON har pladsen til at huse den store udstilling.

Det Sixtinske Kapel blev opført i 1473-1481 under Pave Sixtus IV. Michelangelo blev i 1508 ansat til at male loftet i kapellet og var færdig i 1512. 22 meter oppe i luften malede han malede stort set det hele selv. Michelangelo fik hjælp af sine assistenter til nogle af de mere grundlæggende ting   – hvilket var normen på den tid.  

Udstillingen kan opleves hver dag fra den 4. juli til den 15. august fra kl. 10-17 (OBS: 4. juli fra 14-17)