RESPECT - A Tribute to Aretha Franklin

 

Aretha Franklin, den ubestridte Queen of Soul og første kvinde i Rock and Roll Hall of Fame, hyldes i dette medrivende og energiske show. Showet sætter i den grad gang i Franklins store musikalske spektrum, der spænder fra gospel til R&B, soul og jazz til pop og dansegenre. Der er ingen tvivl om at dette show får publikum op af stolene, for der kommer i den grad gang i den, når Franklins mange hits fremføres af sangerinder og de ti mand store band. Fra Franklins store repertoire vil ”I Never Loved A Man”, ”Respect”, ”Chain Of Fools”, ”Natural Woman”, ”Think”, ”I Say A Little Prayer” og ”Angel” blandt andet fylde salen. 

Hele seks stærke og udtryksfulde kvinder står bag vokalerne i showet, hvor hovedvokalen bæres af Darnita Rogers. Darnita Rogers baggrund stammer - som flere af showets andre sangerinder - fra gospel. Med hendes kraftfuldes stemme, store indlevelse, og ikke mindst med hendes kærlighed til Aretha Franklin og hendes musik, leverer hun det ene hit efter det andet i Franklins ånd. Dynamikken sangerinderne imellem giver showet en stor og unik energi; en energi der kommer langt ud over scenekanten. Showet byder desuden på flere af de duetter, Franklin producerede med andre kunstnere – herunder George Michael (“I Know YouWere Waiting”) og The Eurythmics (“Sisters Are Doin’ It For Themselves”). 

Aretha Franklins karriere spændte sig over 60 årtier. Hun påvirkede musikken i en særlig stor grad, da hun formåede at forvandle gospel til popmusik. Hun var den første ”Soul Sister” i den feministiske bevægelse, og hun satte sit præg på generationer af kvindelige musikere. Franklin var både politisk og feministisk i sit udtryk. Hun krævede ligestilling blandt sorte og hvide – og mellem mænd og kvinder. Hun krævede RESPECT! Hun døde den 16. august 2018 i Detroit efter et liv med både op- og nedture. 

RESPECT – A Tribute to Aretha Franklin giver publikum de vigtigste faser i Franklins liv, højdepunkterne af hendes musikalske karriere og bidrager med biografiske fakta. Showet er i den grad båret af kærlighed og respekt til ”The Queen of Soul”.