Plácido Domingo

Plácido Domingo er en af den internationale operaverdens allerstørste stjerner nogensinde.

 

I den store bog om opera er der er lille håndfuld navne, der nævnes over alle andre. Ét af dem er Plácido Domingo. Den spanskfødte tenor er en af de dygtigste og mest indflydelsesrige operasangere nogensinde, med et CV der tæller hele 147 forskellige roller, mere end 3.800 optrædener, over 100 pladeudgivelser, og et hav af Grammy’er og andre priser og æresbevisninger.
Plácido Domingo er fyldt 75 år, men han er fortsat på toppen af sin karriere. Han rejser verden rundt og giver koncerter, ligesom han er en højt skattet dirigent – en funktion, han har varetaget til mere end 500 forestillinger. Desuden fungerer han som General Director for Los Angeles Opera.

At Plácido Domingo stadig er helt på toppen, vidner anmeldelserne fra hans seneste koncert i Danmark om. Musikkens Hus i Aalborg har netop (den 2. november 2016) afviklet en fuldstændig udsolgt koncert med hovedpersonen, til stor begejstring fra både presse og publikum.
Jyllands-Posten kvitterede med topkarakter 6 stjerner og måtte konstatere at ”Superlativerne står fortsat i kø, og hjertet er stadig ramt ved lyden og synet af Domingo”. Nordjyske gav ligeledes koncerten seks stjerner og skrev at ”Det var ikke bare godt gået af Domingo, hans alder taget i betragtning. Det blev en blændende performance ud fra en hvilken som helst målestok”.