Nytårskoncerten 2018

Schönbrunn Festival Orchestra Wienna

 
Det var intet mindre end en stor succes, da det østrigske wienerorkester Schönbrunn Festival Orchestra Vienna gæstede Danmark sidste år med deres nytårskoncert.
Kun to steder i Danmark
Det festlige wienerorkester er specialister i nytårskoncerter, og de har turneret over hele verden. Sidste år førte turnéen dem til 15 af Skandinaviens førende koncertsale, hvor publikum blandt andet kunne nyde de mange store klassikere af Strauss-familien; Johann Strauss den ældre, Johann Strauss den yngre, Eduard Strauss og Josef Strauss.
På årets turné har to danske byer eksklusivt fået mulighed for at præsentere orkesteret. I Aalborg og København kan publikum derfor gå ind i det nye år på den mest festlige wienermanér.
Solister i topklasse
Nytårskoncerten er ikke kun en klassisk koncert med Schönbrunn Festival Orchestra Vienna, men indeholder også smuk sang. Den tyske sopran Theresa Krügl, som blandt andet har sunget i opsætningen af Figaro på Niederbayerichen Landestheater og Flagermusen på Schönnbrun Palace Theater i Wien, er med på scenen. Det er også tenoren Angelo Pollak, som blandt andet har medvirket i Wiener Statsoperaens børneopera Aladdin og Drømmeprinsen. Han har desuden optrådt i Slotsteater Schönbrunn i både Tryllefløjten og Barberen i Sevilla.
Koncertrepertoiret vil ligesom sidste år indeholde de kendte valse, polkaer og galopper af Strauss-familien – som traditionen til en ægte wiener-nytårskoncert foreskriver. Musikken præsenteres af 35 af de mest talentfulde, klassiske wiener-musikanter fra Schönbrunn Festival Orchestra Vienna.