Kandis

Rejsende i livsglæde

 

KANDIS er i 2023 mere aktuelle end nogensinde før. De har haft premiere på deres biograffilm ”Kandis for Livet", og de udgiver fortsat nye albums, der stryger ind på hitlisterne - hvert år.

Man kan roligt sige, at KANDIS lever op til deres motto om at ”være rejsende i livsglæde”. Så pas på, for KANDIS’ musik og smittende livsglæde er noget, man kan blive musikalsk afhængig af. Fest og glæde bliver man heldigvis aldrig træt af, og det er KANDIS den bedste musikalske garant for.

Kandis er et dansk danseband, der består af forsanger og guitarist Johnny Hansen, keyboardspiller Jens Erik Jensen, bassist Jørgen Hein Jørgensen, trommeslager Frank Thøgersen og guitarist Mads Hyldahl. Kandis spillede første gang den 4. januar 1989 til et enkebal på Hotel Phønix i Thisted, og i 1993 kom deres gennembrud med nummeret “En lille ring af guld”, som lå på dansktoppen i 33 uger. Kandis har solgt over 1,5 millioner albums.

Kandis har siden begyndelsen spillet hovedsageligt dansktop-musik, inspireret af det svenske danseband Vikingarna. Senere i karrieren inkorporerede Kandis country-poprock, og siden 2008 også den tyske schlager-stil. Både Kandis 8 (2000) og Kandis 9 (2002) vandt prisen for Årets Dansktop Udgivelse ved Danish Music Awards.