Deep Purple

 


Fredag d. 17|06|16 skal de danske Deep Purple-fans sætte kurs mod Horsens og Fængslet. Da er der koncert med de hårdtslående, engelske veteraner i de rustikke omgivelser. Forude venter hit som ”Smoke on the Water”, “Hush”, ”Speed King” og ”Strange Kind of Woman” plus nyt fra de albums, Deep Purple stadig med jævne mellemrum sender på gaden.

Også i december 2011 var Deep Purple på besøg i Horsens og spillede da i byens Forum Horsens – med et fuldt symfoniorkester bag sig.
– Koncerten i Forum Horsens var en kæmpe-oplevelse, og lige siden har vi drømt om atter at kunne hente Deep Purple til Horsens. Derfor er jeg lykkelig for, at den nu lykkes, siger Frank Panduro, direktør for Horsens & Friends, som sammen med CSB Island Entertainment står bag arrangementet.

HAR SOLGT MERE END 100 MIO. ALBUM

”Smoke on the Water” og det verdensberømte riff, der bærer sangen, kender de fleste.
Men Deep Purple er meget mere end et pust røg over vandet. På verdensplan har bandet solgt mere end 100 mio. album, blandt dem klassikere som ”Deep Purple in Rock” fra 1970 samt ”Fireball”, ”Machine Head”, ”Burn” og ”Stormbringer”, der fulgte i årene efter.
Seneste udspil hedder ”Now What?!”, der udkom i 2013 og scorede førstepladser på hitlisterne i bl.a. Norge og Tyskland. Hvortil kommer et hav af klassiske single-titler, som bandet kan plukke i.
PÅ LANDEVEJEN STORT SET HVERT ENESTE ÅR
Starten på Deep Purple ligger tilbage i 1967. Meget hurtigt kom tre af de musikere, der stadig indgår i bandet, med: forsanger Ian Gillan, trommeslager Ian Paice og bassist Roger Glover. De har siden 1994 haft selskab af guitaristen Steve Morse og siden 2001 af keyboardspilleren Don Airey.
Når det gælder live-job som den kommende koncert på FÆNGSLET i Horsens, regnes Deep Purple som et af de bands, der turnerer mest. Bortset fra en pause i årene 1976-1984, da orkestret blev sat på standby, og medlemmerne arbejdede med andre projekter, har Deep Purple været på landevejen stort set hvert år.
– Så vi har at gøre med fem herrer, der mere end kan deres håndværk, og jeg er sikker på, at FÆNGSLET vil være den helt rigtige ramme for endnu et mindeværdigt møde med Ian Gillan & co., siger Frank Panduro.