David Garret

 

David Garrett gæster Koncertsalen med nyt album inspireret af verdens førende violinister, bl.a. Francescatti, Grumiaux og Menuhin. Den multiprisvindende violinist fik sin scenedebut som 10årig og skrev tre år senere, som den yngste kunstner nogensinde, kontrakt med Deutsche Grammophon. Til koncerten spiller han med sin trio.

David Garrett udkom udkom d. 4. november 2022 med sit nye album Iconic på Deutsche Grammophon. Med albummet ønsker han at hylde de ikoner, kompositioner og melodier han som barn blev forelsket i; værker af blandt andre Bach, Dvořák, Gluck, Kreisler, Mendelssohn og Schumann.

På albummet akkompagneres Garrett af sin guitarist Franck van der Heijden, ligesom han får selskab af sin tidligere lærer Itzhak Perlman, stjernetenor Andrea Bocelli, fløjtenist Cocomi og trompetisten Till Brönner i duetarrangementer.

Som ung musiker fordybede Garrett sig i indspilninger af violinister som Zino Francescatti, Arthur Grumiaux, Jascha Heifetz, Fritz Kreisler og Yehudi Menuhin. Fascineret af deres repertoirevalg såvel som deres kvaliteter og virtuositet, ønskede han at indspille mange af de populære encores og andre miniaturer, mestrene opførte i deres tid.

David Garrett begyndte at spille violin i en alder af fire år, og fik sin scenedebut som tiårig. Som kun 13årig blev han den yngste kunstner nogensinde til at skrive kontrakt med Deutsche Grammophon. I midten af teenageårene havde han opbygget en fantastisk solokarriere og indspillet Paganinis 24 Caprices.

Han meldte sig efterfølgende ind på New Yorks Juilliard School som en af Itzhak Perlmans første elever. Han har spillet med mange af verdens førende orkestre og dirigenter og nået et nyt publikum rundt om i verden med koncerter, der inkluderer rockhymner, klassiske sonater, soloshowpieces og filmtemaer. Hans selvbiografi, Wenn ihr wüsstet (“Hvis du bare vidste”), udkom tidligere i år.