Anna Netrebko & Yusif Eyvazov

 

Russisk stjernesopran vender tilbage til Danmark

Operastjernen Anna Netrebko vender tilbage til Danmark og giver for første gang koncert uden for København.

Operafans verden over får musikalske stjerner i øjnene, når snakken falder på Anna Netrebko. Den russiske sopran er en del af operaens absolutte superliga og har sunget på alle de største operascener i verden. Nu vender Anna Netrebko endnu en gang tilbage til Danmark, når hun gæster Musikkens Hus i Aalborg den 15. juni 2019. 

- Det her er stort! Anna Netrebko er et internationalt ikon inden for operaverdenen, og hun har formået at forføre den klassiske scene med hendes fantastiske vokalkontrol og helt særlige karisma og tilstedeværelse, lyder det fra Lasse Rich Henningsen, adm. direktør i Musikkens Hus. 

Første koncert uden for København
Anna Netrebko har indtil nu kun optrådt i storbyer rundt omkring i verden, og den russiske soprans besøg i Danmark har hidtil begrænset sig til København. Den nordjyske musikhusdirektør mener, at der er en helt særlig grund til, at det nu er lykkedes at lokke stjernesopranen til Aalborg. 

- Vi er enormt stolte af, at det endnu en gang er lykkedes os at skaffe så stor en verdensstjerne til Aalborg. Vi er overbeviste om, at vores faciliteter og formidable akustik, som flere gange er blevet rost af store anerkendte operasangere som for eksempel Joseph Calleja, har medvirket til, at Anna Netrebko denne gang har valgt at optræde uden for København, siger Lasse Rich Henningsen.

Anna Netrebko har i løbet af sin karriere sunget på alle de store og betydende scener i verden. Sangerinden debuterede som 22-årig i rollen som Suzanna i en opsætning af Mozarts klassiker ”Figaros bryllup” på Mariinsky-teateret i Skt. Petersborg. I dag regnes hun blandt operaens superstjerner, og anmeldere har kaldt operasangerinden ”det 21. århundredes nye opera-dronning”. 

Til koncerten kan publikum glæde sig til at opleve Anna Netrebko optræde sammen med den dramatiske tenor Yusif Eyvazov, som sangerinden også er gift med. Yusif Eyvazov har gennem de seneste år haft en lang række vigtige debuter hos de verdensberømte operahuse. Tenoren spillede blandt andet rollen som Canio i Los Angeles Operas produktion af ”I Pagliacci” udført af Plácido Domingo og har samtidig optrådt på Metropolitan Opera, Wiener Staatoper og på Statsoper Berlin som Manrico i Il Trovatore. 

Anna Netrebko og Yusif Eyvazov bliver akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester, når de går på scenen i Musikkens Hus den 15. juni 2019.