Angela Gheorghiu

Verdensstjerne gæster Musikhuset Aarhus

 

Aarhus får besøg af en absolut verdensstjerne, når den rumænske stjernesopran Angela Gheorghiu til november giver intim koncert i Musikhusets Symfonisk sal.

Angela Gheorghiu beskrives med æresfrygt som én af de sidste store operadivaer. Hun er gennem sin karriere blevet overdynget med priser og anmelderroser og er af The Sunday Times blevet kaldt en værdig afløser for Maria Callas. Hendes store gennembrud kom i 1994 som Violetta i La Traviata, der fik BBC til at rydde sendefladen for at transmittere direkte fra Covent Garden i London. Siden har hun optrådt i verdens største koncerthuse, som bl.a. Metropolitan Opera i New York, Wiener Statsoper og La Scala i Milano.

Heller ikke Aarhus er fremmed for Angela Gheorghiu, der flere gange tidligere har forkælet det aarhusianske publikum med sin sublime sopran. Først da samtlige af landet aviser i august 2003 stod i kø for at uddele roser af Gheorghius præstation, da hun sang partiet som Mimi i Den Jyske Operas opsætning af La Boheme. Siden da hun i 2007 sang til en gallakoncert i Musikhuset med Aarhus Symfoniorkester og Den Jyske Operas Kor, som Jyllands Posten belønnede med seks stjerner.

Angela Gheorghiu bliver til koncerten akkompagneret af Alexandru Petrovici på klaver.